Mozaik

Elpusztult April, a világ leghíresebb zsiráfja

Előrehaladott ízületi gyulladás miatt eutanáziát hajtottak végre a világ leghíresebb zsiráfján. April 2017-ben lett világsztár, amikor otthona, egy New York környéki állatkert élőben közvetítette vemhességét majd azt is, ahogy világra hozta a borját, írja a Guardian.

April értékes tagja a családunknak, és bár mindannyian tudtuk, hogy ez a nap el fog jönni, fáj a szívünk

– írta közleményében Jordan Patch, az Aminal Adventure Park tulajdonosa.

A 20 éves zsiráfnak tavaly nyáron jelentkeztek a mozgásproblémái. Az állatorvosok később megállapították, hogy ízületi gyulladás alakult ki a lábában. Ilyen hatalmas állatoknál pedig az állapotromlás rendkívül gyors tud lenni.

Ugyan próbálták fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel lelassítani a folyamatot, egyre nehezebben tudott járni és idővel napról napra többet feküdt a földön.

A közlemény szerint állapota oly mértékbe súlyosbodott, hogy már nem tudták biztosítani April fájdalommentes életét.

A zsiráfok életkora rendkívül változó. Az Amerikai Egyesült Államok legidősebb zsiráfján 31 éves korában hajtottak végre eutanáziát a Tennessee államban található Knoxville városában.

April 2017-ben hozta világra negyedik borját, az ellést pedig online lehetett követni. A zsiráfkamera akkor a második legnézettebb élő YouTube-videó volt a platform történetében. Néhány hónap alatt 232 millióan tekintették meg és 7,6 milliárd percig nézték azt a felhasználók.

Legkevesebb 1,2 millió ember nézte végig, ahogy Tajiri megszületett. Különös egybeesés, hogy éppen áprilisban jött világra.

April 2019 márciusában adott életet ötödik borjának, aki Azizi névre hallgatott. Sajnálatos módon ő tavaly októberben elpusztult.

Kapcsolódó
Jeladót kapott a világ egyetlen ismert fehér zsiráfja
Így próbálják megóvni a különleges állatot az orvvadászoktól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik