Mozaik

Elültette a százezredik fát a 10 millió Fa Alapítvány

10 millió Fa közösség/Facebook
10 millió Fa közösség/Facebook
A közösség nagy célokat tűzött ki magának, most fontos mérföldkőhöz érkeztek.

2019 nyarán jött létre a 10 millió Fa nevű országos közösség, aminek helyi csoportjai az ország több helyén, falvakban és városokban egyaránt működnek. Előkészítik, megszervezik és lebonyolítják a fák ültetését, erdők telepítését, hiszen céljuk, hogy közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el az országban.

Kapcsolódó
10 millió fa mozgalom: csak faültetéssel menthetjük meg a Földet
Ha mindenki elültet egy fát, talán nem lesz gond.

A 10 millió Fa Alapítvány közössége egy újabb jelképes határponthoz érkezett: a létrejöttük óta eltelt 22 hónap után ültetéseik száma meghaladta a 100 ezret, adták hírül közösségi oldalukon.

Hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában! Pontosan tudom, hogy nem a számokért ültetünk, hanem mert mindannyian tudjuk, hogy a fa levegőt ad, port köt meg, hűti az egyre hevültebb Földet, szép, jó a közelében lenni, otthont ad egy sor élőlénynek, egyes fajtái élelmeznek minket, s utoljára említem, de most a 21. század elején a legfontosabb tulajdonsága: széndioxidot köt meg. Ezzel pedig, lassítja, hátráltatja a globális felmelegedést

– írta a Facebookon a közösség alapítója, Bojár Iván András.

10 millió Fa közösség/Facebook

A közösség nemes célokat tűzött ki magának, és nagy út áll még előttük, de az elért eredményeik máris tiszteletre méltóak.

Minden apró mezsgyekőnek, amely mellett úgy haladunk el, mint most a 100 ezres szám mellett, fontossága van. Idáig eljutni, nem ingyen van, nem a semmiből következik, hanem nagyon sok összehangolt és szakszerű munkából

– fogalmaz az alapító a közösségi portálon.

Ezúton gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó
Föld napja: a bolygó léte a tét
Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik