Mozaik

Szuperkedvezményt kínálnak a Dunakanyarban

Nikzsig/Országalbum
Nikzsig/Országalbum
Szombattól egy megváltott napijeggyel lehet igénybe venni a MÁV-HÉV, a MÁV-Start, a Volánbusz, illetve a MAHART szolgáltatásait.

Újra árusítják a tavaly bevezetett Dunakanyar és a MAHART napijegyeket szombattól, adta hírül az MTI.

Egy megváltott jeggyel lehet igénybe venni a MÁV-HÉV, a MÁV-Start, a Volánbusz, illetve a MAHART szolgáltatásait

– mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert szerdán a sajtótájékoztatón. A MÁV-Volán csoport és a MAHART PassNAVE Kft. együttműködésében megvalósuló kezdeményezés a tarifaközösség irányába mutat.

Kapcsolódó
15 másodpercben a Dunakanyar kizöldülése
Bámulatos videón a természet alkotása.

A hétvégén egyelőre két hajóval szállítják az utasokat, de ha igény van rá, több hajót is be tudnak vonni. A tervek szerint a járatok 10 és 14 órakor indulnak majd. A jegyeket az utazók Szép-kártyával is megvásárolhatják.

A koronavírus-járvány miatt a hajókon mindenkinek maszkot kell viselnie, a beszállásnál ellenőrzik a résztvevők hőmérsékletét, valamint a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt helyeznek

– mondta Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója. Felidézte, hogy tavaly a dunakanyari körjáratokon több mint 150 ezer ember utazott, akik főként Magyarországról érkeztek, de többen voltak Szlovákiából is.

A hétvégén újrainduló dunakanyari hajózás az óvatos nyitás egyik fontos lépcsőfoka. A járvány miatt azonban csökkentett létszámmal üzemelnek a járatok.

A Dunakanyar napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttek 1999 forintért, a 26 éven aluliak pedig 1499 forintért vásárolhatják meg

– a MÁV Zrt. közleménye szerint.

Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít egyebek mellett a MÁV-Start 2-es (Budapest-Esztergom) vonalszakaszán, a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503-8512 számcsoportba eső vonalain, a MÁV-HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán: Vác-Visegrád, Esztergom-Zebegény, Szentendre-Visegrád, Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylatában.

A hajótársaság egyes járataira szóló MAHART napijegynek köszönhetően szombattól ismét elérhetőek a Dunakanyar körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre-Visegrád, Zebegény-Esztergom, Vác-Visegrád vonalakra szóló napijegyek.

Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár- és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít

– olvasható a MÁV közleményében.

Kapcsolódó
Búbánatvölgy, a Dunakanyar rejtett csodája
Ahol átlátni a folyó felett Szlovákiába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik