Mozaik

Tíz mentett sünit engedtek vissza a természetbe

Kiss Mónika/KNPI
Kiss Mónika/KNPI
Az állatok ősszel kerültek a mentőhelyre, most a Lakitelek melletti Tőserdőben találnak új otthonra.

A Fővárosi Állat- és Növénykert Vadállatmentő Központjában töltötte a telet az a 10 mentett süni, akiket a napokban engedtek vissza a természetbe a a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, írja a knp.hu.

Kapcsolódó
Kempingezni ment Azuki, a világ legimádnivalóbb sünije
Élete egyik legjobb élményében részesült a japán süni.

A sünök tavaly ősszel kerültek be a mentőhelyre. Egy részük nem maradt volna életben télen, mert túl későn született, így nem tudták elérni a megfelelő testsúlyt és fejlettséget. Bár a sünök téli álmot alszanak, megfelelő zsírtartalék és kondíció nélkül nem tudják túlélni a téli időszakot.

Kiss Mónika/KNPI

Egy másik részük valójában nem szorult volna segítségre, ők tévesen lettek segítő szándékkal megmentve és az Állatkertbe beadva.

A szemmel láthatóan egészséges, nem sérült, szépen kikerekedett, 400-500 g-ot elért sünök ilyenkor nem szorulnak segítségre. Sőt, a felesleges befogás, szállítás nem csak kényelmetlenséget jelent az állatnak, hanem árthat is neki.

Az ősszel bekerült, és most szabadon engedett sünik a Lakitelek mellett található Tőserdőben találnak új otthonra, ahol elegendő táplálékot és búvóhelyet találnak maguknak.

Kapcsolódó
Tavaszi kertrendezés: vigyázzunk a rejtőzködő sünikre!
Ha nincsen más megoldás, süngarázs készíthető, melybe az állatok áttelepíthetők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik