Mozaik

Fákat telepítenek egy Nyíregyházán épülő társasházra

selyember.hu
selyember.hu
Hazai viszonylatban példa nélküli az elképzelés.

Igazi építészeti ritkaság születik Nyíregyházán. A város első igazán zöld épületének erkélyeire és teraszaira a kivitelező fákat telepít. Két év múlva be is költözhetnek a lakók a milánói Bosco Verticale (függőleges erdő) kistestvérébe, a Rákóczi utcán épülő társasházába – írta meg a Nyíregyháza.hu.

Hasonló elv mentén épült meg Milánóban a Bosco Verticale is, ami a város egyik legújabb nevezetessége. Ennek különlegességét az adja, hogy 8900 négyzetméter összalapterületű erkélyeire és teraszaira a kivitelező mintegy 730 fát telepített, a tervek elkészítéséhez pedig kertépítő mérnökök és botanikusok közreműködését is igénybe vették.

Milánó különleges épületének lehet a kistestvére a 2023-ra magasodó nyíregyházi ingatlan, ami 4 emeletes és 12 méter magas lesz, és hazai viszonylatban is példa nélküli. A növényzet még tervezés alatt van, de annyit tudni lehet róla, hogy főként kevés gondozást igénylő örökzöldeket, mint például babérmeggyet telepítünk, amiknek a gondozását a társasház kezelőjénél lehet majd kérni

– tájékoztatta a portált Verebélyi János, a kivitelező Selyem-Ber Kft. ügyvezetője.

A nyíregyházi Bosco Verticale a Rákóczi utca 42–46. szám alatti területen épül fel. A munkálatok a nyár közepén kezdődnek el, és a tervek szerint két év múlva már beköltözhetnek a lakók.

A milánói példa
Zöldellő ikertornyok pompáznak Milánó betondzsungelében
A környezettudatos gondolkodás impozáns példája a "Függő Erdő".
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik