Mozaik

A Balatonra vonult vissza a mentősök imádott kutyája

Tatabánya Mentőállomás/Facebook
Tatabánya Mentőállomás/Facebook
Jobb helyen nem is tölthetné nyugdíjas napjait.

Nyugdíjba „vonult” Preszton, a tatabányai mentőállomás szeretett kutyája. Az ebet hathetes korában dobták ki az állomásnál, ő pedig belopta magát az életmentők szívébe.

Gazdit is választott közülük, és végül 12 évig ,,szolgált” a mentősöknél. Most a Balatonon tölti jól megérdemelt pihenését, írja a kemma.hu.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.

Üdvözletem küldöm a Tatabánya Mentőállomás minden bajtársának. 13 éves lettem. Nekik köszönhetem csodás életem… Amikor négyéves voltam beteg lettem, de ők megmentették az életem és ezt soha nem felejtem

– olvasható a vizsla keverék „üzenete” a Facebookon.

A gazdája, Bakó Ferenc elárulta, hogy Preszton igen mozgalmas életet élt. Teljesítette a Gerecse 50-et, lefutotta a maratont, felderítette a Pó-folyó környékét Itáliában és úszott már a Wörthi-tóban is. Aztán 4 évesen a kocsiból kiugorva összecsuklott. Mint kiderült, gerincsérve volt, lebénult.

Akkor nagyon sokan, buszsofőrök, rendőrök, taxisok, magánszemélyek is besegítettek a műtétje költségeibe. Ő pedig sok-sok ebszeretettel hálálta meg a gondoskodást mindenkinek, különösen a tatabányai mentősöknek azt, hogy nem mondtak le róla.

A tatabányai mentőállomástól, ahol „szolgált”, 2020 tavaszán búcsúzott el. Gazdája, Bakó Ferenc akkor új állomáson kezdett dolgozni, és természetesen Preszton is ment vele.

Kapcsolódó
3 millió gazdás kutya él Magyarországon
Kutyatartásban az élen járunk, de a megfelelő gondoskodást még tanulnunk kell.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik