Mozaik

900 forintba kerül a Balaton legdrágább fagyija

pixabay/silviarita
pixabay/silviarita
Jellemzően 300-400 forint körül mozog egy gömb fagylalt ára a balatoni cukrászdákban.

A napokban arról írtunk, miért kerülhet akár 500 forintba is egy gombóc fagyi, és mi az oka az évről-évre tapasztalható drágulásának.

Kapcsolódó
Ezért kerülhet 500 forintba egy gombóc fagyi
Az alapanyagárak, a drágább gyümölcs és a bérköltségek is tolják felfelé a gombócok árát.

A likebalaton.hu körképet készített a balatoni fagyiárakról, melyből kitűnik, hogy a tavalyi évhez képest a legtöbb helyen többet kérnek a hűsítő finomságért, mint 2020-ban a nyári főszezonban.

Az összeállításból kiderül, hogy a déli parton 250-400 forint forintért adnak egy gombóc – 4-5 dekás – fagylaltot.

Kivétel persze akad: egy balatonföldvári fagyizóban a csavaros nagy adag – 140 grammos – fagyi 800 forintba kerül – tegyük gyorsan hozzá: ha a 4-5 dekás 300 forintos gombóchoz hasonlítjuk, máris nem tűnik csillagászatinak az ára.

A portál körképéből kitűnik, hogy az északi parton 300 forintnál olcsóbban nem kínálnak sehol sem egy gömb fagyit, átlagában jellemző a 350-380 forintos ár.

Érdekesség itt is akad. Tihanyban például egy fagyizóban súlyra adják a fagyit, kilója 8400 forint, egy adag körülbelül 420 forintra jön ki.

Egy révfülöpi cukrászdában pedig – ahol kedvünk szerint ízesíthetjük az általunk választott méretben és ízpárosításban kért fagyit – a nagy adagért 900 forintot kell leszurkolni. Itt is tegyük hozzá, hogy ezért a pénzért minimum 15 dekagramm fagyit kapunk.

A teljes körkép és a fagyizók árai IDE KATTINTVA olvashatók.

Kapcsolódó
Gyenesdiási fagyi a világ legjobbjai között
A kézműves fagylaltműhely újra letette névjegyét, ezúttal az európai elitben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik