Mozaik

Ökoturisztikai központot és turistaházat avattak Gánt-Kőhányáspusztán

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás
A fejlesztést tanösvények, vizes élőhely bemutató, vadmegfigyelő állomás egészít ki.

A napokban avatták a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaházat, amelyet komplex fejlesztésként tanösvények, vizes élőhely bemutató, vadmegfigyelő állomás egészít ki. A turistaszállás földszinti része előadótermet, kiállítótermet, Zöld boltot és sváb gasztronómiát is prezentáló éttermet foglal magába.

Kapcsolódó
Bájos kulcsosház bújik meg a Gyertyánosi Parkerdő közepén
A kulcsosház csodaszép környezetében számos látnivaló is várja a látogatókat.

A Kőhányási tó helyreállításával vizes élőhelyeket alakítottak ki, valamint létrehoztak egy tansövényt a térség jellemző fafajtáinak bemutatására, illetve a szeptemberben népszerű szarvasbőgés túrák számára vadmegfigyelő állást építenek.

A Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ méltó a névadó örökségéhez, aki az országban elsőként nyitotta meg erdőbirtokait a turisták előtt, és a környezetbe illően mutatja be a térség kulturális, erdészeti és gasztronómiai hagyományait

– áll az MTI közleményében.

MTI/Vasvári Tamás

Az erdőgazdaságok és nemzeti park igazgatóságok a 2010 óta tartó fejlesztéseknek köszönhetően évente 5 millió látogatót fogadnak kiépített létesítményeikben, további több tízmillió alkalommal pedig egészséges környezetet kínálnak sétákhoz, kiránduláshoz, hosszabb-rövidebb túrákhoz.

Kapcsolódó
Pazar turistaház lett az elhagyatott irodaépületből
Ahonnan a túrák indulhatnak és végződhetnek a jövőben.
Olvasói sztorik