Virágzó vidékünk

Turistaközpont épül a Búbánat-völgyben, fogadóépület a Rám-szakadékban

Nyergesújfalu négyévszakos pihenőhellyel gyarapszik.

Kétszintes turisztikai központot építenek a Pilis térségének egyik hívogató völgyébe, az Esztergomhoz közeli Búbánat-völgybe. Kerektavi Természetház néven épül a környezetbe illeszkedő 640 négyzetméteres új épület, amely a Kerek tó mellett áll majd, mint a neve is mutatja.

Szeptember végére készen lesz a beruházás, írja a kemma.hu. Oktatótermeket, öltözőket, mosdókat és büfét alakítanak ki, a közösségi tér alkalmas lesz kiállítások, rendezvények befogadására. Horgászok szerzik be az épület teljes berendezését és a természettel kapcsolatos bemutatókhoz és kiállításokhoz szükséges technikai eszközöket is ők biztosítják.

A Lépésekre a Dunakanyartól nevű fejlesztési program legfontosabb eleme a térséget átszelő mintegy több száz kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítása. A Rám-szakadéknál fogadóépület létesül bababarát mosdóval és pelenkázó helyiséggel, Nyergesújfalu határában négyévszakos pihenőhelyet alakítanak ki az egykori Jung-ház épületéből.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik