Mozaik

Tórekordot döntött a debreceni pontyóriás

facebook/Látóképi-tározó
facebook/Látóképi-tározó
Egy héten belül kétszer is horogra akadt a Látóképi-tó ismert hala.

Néhány napon belül másodszor akadt horogra a debreceni Látóképi-tó rekordhala, egy méretes ponty, írta a tó közösségi portálján közzétett információkra hivatkozva a Pecaverzum.

Kapcsolódó
45 kilós az ország legnagyobb ismert pontya
Púpos már legalább húsz éve él a merenyei tóban, és kiváló egészségnek örvend.

A víztározó december első napjaiban számolt be arról, hogy tórekord született: kifogták a vízből az eddigi legnagyobb pontyot, egy 25,80 kilós egyedet.

A Bardóczki Krisztián által megakasztott, korábban is kifogott hatalmas tőponty nem ismeretlen a tavon horgászók számára. Többször partra emelték már, nagyon jó kondinak és egészségnek örvend. Tavaly októberben 23,50 kg volt, idén már többször is a 25 kg közelében járt, de ezúttal a téli időszakra készülve át is lépte azt

– közölték a Facebookon.

A tórekord-fogást követően, hat nappal később – december 9-én ismét horogra akadt a tó óriása. Ekkor a Kecskés János nagyhegyesi horgász fogta ki a gigapontyot, mely a mérlegeléskor 25,30 kilót nyomott.

Látóképi-tó

A Látóképi-tározó Hajdú-Bihar megyében, a 33. számú főúttól délre, Debrecen belterületi határától mintegy 10 kilométerre nyugati irányban található.

 

A tározó mai formájában 1982 óta üzemel a hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer részeként.

 

Kialakítása egy egykori folyómeder völgyének völgyzárógáttal történt elzárásával, illetve a Keleti-főcsatornából, tápláló csatornán történő duzzasztással történt.

 

A tározó vízfelülete az üzemi vízszintnél 60 hektár. Elsődleges funkciója a mezőgazdasági öntözővíz biztosítása, illetve a belvíztározás, másodlagos funkciója a horgászat.

Kapcsolódó
Újra kifogták a híres gyékényesi pontyóriást
A szerencsés horgász idén már másodszor csalta horogra Bukót.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik