Életmód

117 kiló halat fogott 10 óra alatt egy horgász Maconkán

facebook/maconkai-víztározó
facebook/maconkai-víztározó
Szabó Roland fantasztikus teljesítménnyel nyerte a versenyt.

Április második felében megkezdődtek a VI. Method Feeder Országos Bajnokság selejtezői, melynek keretében több helyszínen küzdöttek az elemekkel, a halakkal és egymással a horgászok.

Kapcsolódó
Hatalmas csukát fogott Erdei Zsolt Maconkán
Horgászatban is sikeres az egykori profi ökölvívó világbajnok.

De mi is a Method Feeder?

  • A pontyhorgászat egy viszonylag új módozata, melyet Dave Cooper mutatott be 2004-ben. A módszer alapvetően a tavakban élő, telepített  pontyok kifogására irányul, de eredményesen használják compók és keszegfélék horgászata során is, sőt még a folyóvizi márnák is megfoghatók e módszerrel.
  • A Method Feeder egy különleges kosártípus, melynek közepén található az ólomsúly, és a külső keret tölthető meg etetőanyaggal. Általában fix módon szerelik, ami látványos kapásokat és nagy fogásokat eredményez.

Május első hétvégéjén a festői környezetben lévő Nógrád megyei horgászparadicsomban, a Maconkai-tavon került sor az egyik országos selejtezőre, melyen két nap alatt összesen 10 órán át horgászhattak a versenyzők, ezt követően összesítették a fogási eredményeket.

A versenyt fantasztikus teljesítménnyel, 117. 630 kg-os összfogással Szabó Roland nyerte

– írták a Facebookon a szervezők.

A győztes által kifogott halak között több 10 kiló feletti példány is akadt. Szó mi szó: ez gyönyörű teljesítmény, melyhez gratulálunk.

Az országos bajnokság a középdöntőkkel folytatódik.

Kapcsolódó
Maconkán vadászott a halakra A mi kis falunk állatorvosa
Reviczky Gábor színművész negyedszer vett részt a horgászok népszerű társasági eseményén.
Olvasói sztorik