Mozaik

Királyi lakosztály is van a varázslatos svéd jéghotelben

ICEHOTEL
ICEHOTEL

32. alkalommal épült meg és idén királyi lakosztállyal is várja vendégeit a világszerte ismert svéd jéghotel, írja a CNN.

A kizárólag hóból és jégből épült mini szálloda új részlegét Károly Fülöp svéd királyi herceg és üzleti partnere, Oscar Kylberg mutatta be a napokban.

Az Icehotel a tradíciókhoz hűen ezúttal is az ország északi részén található Jukkasjärvi városában épült, a luxus lakosztályban pedig a brand történetében most először virágos elemek és növények is helyet kaptak.

A szoba falai virágos jégtömbökből állnak össze, ahogy a mennyezetről lelógó jégcsillár is hasonló koncepció alapján készült.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden) által megosztott bejegyzés

Bernadott és Kylberg elmondása szerint szerették volna visszaadni a hangulattal azt, ami a nyári napfordulót jellemzi Svédországban. Ott ugyanis az év leghosszabb nappala valóságos népünnepély, amit legendák öveznek.

A tulajdonospárral együtt összesen 32 művész vett részt a 2870 négyzetméteres szezonális hotel elkészítésében, amiben 12 művészi lakosztály, 24 jégszoba és egy ceremóniaterem is kialakításra került.

ICEHOTEL

Az Icehotelt 1989-ben hívta életre Yngve Bergqvist és azóta minden télen felépítik. 2016-tól megnyitott az Icehotel 365 is, amely egy speciális technológiának köszönhetően egész évben látogatható.

Kapcsolódó
Valóságos hófehér mesebirodalom a lappföldi tél
Káprázatosan csillogó hó, jégmezők, rénszarvasok, csodás világ.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik