Mozaik

30 órán keresztül hóágyúztak, újranyitott az Eplényi Síaréna

Az Eplényi Síaréna üzemeltetői múlt pénteken közölték, hogy az enyhe időjárással járó olvadás miatt átmenetileg zárva tartanak.

Mint később kiderült, az 1-es pálya teljes hosszában 95 százalékosan egyben maradt, az átlagos hóréteg 25 cm-es, erre a rétegre kezdték el hétfőn a hóágyúzást.

Az ágyúk 30 órán keresztül dolgoztak azért, hogy a pálya szerdára tökéletes minőségben álljon a téli sportok szerelmeseinek rendelkezésérere, és egy igazi téli csodavilág fogadja őket Eplényben.

Az elmúlt két éjszaka munkálatai meghozták az eredményt és tökéletes, kb. 40-50 cm tömörített hóval fedett pályával várják a vendégeket.

Csütörtökön még a megszokott nyitvatartással, 9-19 óra között üzemelnek. December 24-én 9 és 14 óra között lesznek nyitva, december 25-26-án pedig 9 és 19 óra között lehet majd síelni, snowboardozni a helyszínen.

Közölték azt is, folyamatosan követik a kormány által hozott rendeleteket, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a Síaréna Vibe Park védettségi kártya nélkül látogatható.

A hóágyúzásról korábban egy videót is közzétettek Facebook-oldalukon.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik