Mozaik

Budapesten randevúztak Európa legszebb kutyái

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán
57 országból mintegy 16 ezer kutyát vonultattak fel gazdáik.

Kedden kezdődött és december 31-én fejeződik be a budapesti Hungexpo területén a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) rendezésében az FCI Európa Kutyakiállítás (European Dog Show), amelyen 57 országból mintegy 16 ezer kutya vett részt.

MTI/Balogh Zoltán
Kapcsolódó
Óriás uszkár lett a világ legszebb kutyája
Siba 204 fajtából több mint 2600 kutyát utasított maga mögé a világ egyik legrégebbi kutyakiállításán.

Magyarországról csaknem 3 ezer kutyával vettek részt az eseményen, amelynek részeként december 29-én tartották az FCI által el nem ismert kutyafajták Európa-bajnokságát, december 30-án pedig a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját, valamint a terrier fajták világtalálkozóját, az INTERRA kiállítást rendezték meg.

MTI/Balogh Zoltán

A kutyakiállításra a legtöbb nevezett kutyafajta a golden retriever, a magyar fajták közül pedig a rövidszőrű vizsla volt

– mondta az MTI-nek Zambóné Árkossy Beatrix, a MEOESZ irodavezetője.

MTI/Balogh Zoltán

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg Európa országaiban. Magyarországon utoljára 2008-ban tartották meg az eseményt.

Az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a kutyakiállítás egyben az “Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye volt.

MTI/Balogh Zoltán
Kapcsolódó
Szilvásváradon randevúztak a világ legszebb kutyái
Változékony időben került sor a háromnapos nemzetközi kutyakiállításra a Bélapátfalva és Szilvásvárad közötti ipari parkban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik