Mozaik

Fehér színű nádi farkast lőttek Szegednél

illusztráció/shino jacob/wikimedia commons
illusztráció/shino jacob/wikimedia commons
Olyan ritka, mint a fehér holló.

A Csongrád-Csanád megyében, Szeged és Algyő között gazdálkodó Szegedi Vadásztársaság területén, a Fehértói Halgazdaság közvetlen szomszédságában, a “korcsolyázó területrészen” ritkaságnak számító, fehér aranysakált hozott terítékre egy helyi vadász, írta az Agrojager News.

Kapcsolódó
40 ezerre is rúghat a nádi farkasok száma Magyarországon
Fennmaradását a táplálékok iránti igénytelenségének és az átlagosan 7-8 körüli szaporulatának köszönheti amellett, hogy természetes ellensége nincs idehaza.

Bár korábban több aranysakált – másik ismert nevén nádi farkast – hoztak terítékre ezen a területen, az elmúlt másfél hónapban egyet sem láttak.

2021. január 20-án Kangyalka Zsolt sípjaival csalogatta a vadakat, és a hívás a kora esti órákban gyorsan sikerült. Azonnal megjelent az első sakál, amit elejtett a vadász, majd fél óra elteltével megjelent egy fehér színváltozatú aranysakál is, amit szintén sikerült terítékre hozni.

Mindkét egyed vélhetően a tavalyi alomból való. Az elejtést követően, mintát vettek a fehér színváltozatú aranysakálból, hogy a faj esetleges genetikai keveredését tisztázzák

– olvasható a portálon.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet szakemberei vizsgálják, hogy hibrid volt-e a sakál, vagy egy ritka színváltozatot sikerült terítékre hoznia az algyői vadászoknak.

Kapcsolódó
Ravaszabb a rókánál az aranysakál
Meglehetősen elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik