Farkast videóztak Nógrádban, ami lehet, hogy kutya

Egy férfi Pásztóra autózva lett figyelmes a feltételezett nagyragadozóra.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt hónapokban a halasi fekete párduc néven elhíresült állat története járta be viharos gyorsasággal az internetet. A ragadozónak vélt nagymacskáról azóta is csak találgatások folynak, mert eddig senki sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valóban fekete párduc, vagy csak egy ténylegesen méretesre nőt nagy házi macska – amelynek ráadásul nyoma veszett.

Kapcsolódó
Kerecsend polgármestere találkozott a „párduccal”, ami szerinte egy fekete macska
Szűkszavúan nyilatkozott a levideózott állatról a településvezető.

Most itt az újabb történet, melyről a Nimród Vadászújság Facebook oldalán közöltek információt. E szerint lehetséges, hogy farkast videóztak Nógrád megyében, a 21-es főközlekedési út közelében.

A fokozottan védett vad ritkán mutatja magát, lencsevégre még kevesebbszer kerül, így Görőcs Krisztián tari lakosnak egy februári délelőttön hatalmas szerencsében volt része. Pásztóra autózva lett figyelmes a feltételezett nagyragadozóra, amelyről még videófelvételt is sikerült készítenie, ahogy az állat áthalad a mezőn

– írták a bejegyzésben.

A vadászújság az esettel kapcsolatban Horkai Zoltán vadállat trénert kérdezte, aki már több mint 20 éve nevel és képez ki farkasokat a filmipar számára.

Ebből a gyenge minőségű felvételből nem lehet egyértelműen meghatározni a vad faját, ám ami biztosan látható, hogy a farokhossza vélhetően meghaladja a farkasét, valamint a bundája árnyalata jóval sötétebb, mint az Európában előforduló példányoké. Bár a terület közvetlen közelében biztosan vannak farkasélőhelyek, a videón szereplőn állat nagyobb valószínűséggel egy házi kutya, mint farkas

– mondta a szakember.

A szürke farkas Magyarországon fokozottan védett faj, mely nem ismeri az országhatárokat, így csak nemzetközi együttműködésekkel tartható fent az állománya. Az emberrel távolságtartó, ám megközelítése, követése semmiképpen sem ajánlott.

Kapcsolódó