Mozaik

Kerecsend polgármestere találkozott a „párduccal”, ami szerinte egy fekete macska

Getty Images
Getty Images

Lassan két hónapja tartja lázban az állítólagos fekete párduc az országot, de a hatóságok még mindig nem akadtak az állat nyomára.

December elején Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester osztott meg a közösségi oldalán egy felvételt egy pumához hasonló, fekete színű nagymacskának vélt állatról. Akkor elindultak a találgatások, vajon mit rögzíthetett a kamera.

Kapcsolódó
Fekete nagymacska kóborol Kiskunhalasnál
Felvétel is van az állatról.

A videóból nem volt teljesen egyértelműen megállapítható, hogy milyen állatról van szó, de a rendőrség is bekapcsolódott az elemzésbe. Pár nappal később közleményt adtak ki, amelyben leszögezték, a felvétel valódi, tényleg fekete párduc sétálhatott Kiskunhalasnál.

Az azóta eltelt időszakban számos jelentés érkezett a hatóságokhoz, miszerint látni vélték az állatot. Az elmúlt napokban Kecskeméten, Ballószögön, Kengyelen és Szolnokon is észlelték a feltételezett párducot, legutóbb pedig Kerecsendnél videózták le azt.

A videón szereplő állatot nagyjából 60 centi magasnak tippelték és bár nem lehetett ebből sem megállapítani, pontosan milyen állatról van szó, jól hallatszik a felvétel készítőjének hangja, amikor arról beszél,

öcsém, ez nem macska, tuti, hogy nem macska.

Kapcsolódó
Kerecsenden vélték látni a halasi fekete párducot
"Öcsém, ez nem macska, tuti, hogy nem macska" - mondta izgatottan a felvétel készítője.

Ennek apropóján a heol.hu megkereste Sári Lászlót, Kerecsend polgármesterét, hogy kiderítsék, a településen mit szólnak ehhez a felvételhez és ő mit gondol róla.

Elég szűkszavúan annyit mondott: ő maga is találkozott a párduccal, ami nem volt más, mint egy fekete macska. 

A településvezető további részleteket nem árult el arra vonatkozóan, hogy ezt miből állapította meg és hogy biztos-e benne, ugyanazt az állatot látta-e, mint a videó készítője.

Kapcsolódó
Termetes házi kandúr a fekete párducnak vélt halasi nagymacska?
Lassan ott tartunk, hogy minden termetes fekete házi macskát párducnak néznek az Alföldön.
Olvasói sztorik