Mozaik

Hatalmas területen lángol a Kis-Balaton térsége

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Kósi Zsolt elmondta: a nagy távolságról is észlelhető, füsttel járó tűz a főúttól délre, nagy területen ég, a lángok a nádast és egy erdőt is elértek.

Keszthelyi, pacsai, zalakarosi, nagykanizsai, badacsonytomaji és marcali hivatásos, valamint alsópáhoki önkéntes tűzoltók oltják a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részvételével.

Kósi később azt közölte, vasárnap estig 300-350 hektárnyi terület égett le, és várhatóan hosszú ideig tart még az oltás. A helyszínen tizenhárom tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval vannak jelen a katasztrófavédelem erői, de a mocsaras területen a talajviszonyok, továbbá az erős szél jelentősen megnehezítik a munkájukat.

A szóvivő hozzátette: a nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is végzett helyszíni méréseket, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

Az elkeserítő látványról az MTI fotóriportere készített felvételeket. A képre kattintva galéria nyílik.

Galéria
MTI/Varga György
Kapcsolódó
Rejtőzködve bújik meg a Kis-Balaton picinyke szigete
A terület egy fahídon átsétálva közelíthető meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik