Mozaik

Egy órára ismét sötétségbe borul a világ

Pixabay.com
Pixabay.com
A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

60 percre sötétbe borul minden március 26-án, amikor ismét megrendezésre kerül a WWF Föld órája. A szimbólikus sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre, írja közleményében a wwf.hu.

Kapcsolódó
Világszerte kötelező tananyaggá tennék a klímaváltozást
2020-ban Olaszországban a világon elsőként tették kötelezővé a klímatanulmányokat az iskolákban.

A Föld órája kezdeményezés azért jött létre 16 éve, hogy összehozza az embereket azért, hogy közösen tehessenek lépéseket a fenntartható életmód felé. A szimbolikus akció célja mindig az volt, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változások történjenek.

A Föld órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa a bolygó lakosságának figyelmét, tavaly pedig már több mint 190 ország vett részt a kezdeményezésben.

Bár ez az üzenet azóta is aktuális – és világszerte az épületek, nevezetességek díszvilágítása lekapcsol március utolsó szombatján egy órára –, a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

pixabay.com

Ha megteheted, otthonodban te is követheted ezt a példát: március 26-án 20:30-tól te is oltsd le a világítást és kapcsolj ki minden elektronikus berendezést egy órára, ezzel is kifejezve támogatásodat közös természeti értékek megóvásáért.

A tudományos konszenzus szerint a globális felmelegedés másfél fokon belül tartásához elengedhetetlen az energiafogyasztásunk csökkentése. Ezért fontos, hogy a Föld óráján túl is figyeljünk természeti erőforrásaink mértékletes és hatékony felhasználására

– mondta Harmat Ádám, a WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetője.

Ha csatlakoznál a kezdeményezéshez, akkor regisztrálj a www.foldoraja.hu oldalon, ahol nemcsak egyének fejezhetik ki szándékukat, de településeknek is lehetősége van a csatlakozásra, akik díszkivilágításuk leoltásával állnak ki a bolygó védelme mellett.

Kapcsolódó
Új haszonnövények telepítését teszi szükségessé a klímaváltozás
Minél erőteljesebben melegszik a bolygó, annál nagyobb szükség lesz új haszonnövények telepítésére egy új tanulmány szerint.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik