Mozaik

Vízben sétálva is lehet horgászni a Balatonban

balatonihal.hu
balatonihal.hu
Az enyhítés a békéshalas horgászoknak kedvez.

Március 26-tól engedélyezett az úgynevezett „besétálós módszer” a Balatonon az alacsony vízállás miatt, írta a balatonihal.hu.

Az enyhítés a békéshalas horgászoknak kedvez, akik az engedély szerint a vízben gázolva eltávolodnak a parttól, majd a horgászbot segítségével dobva juttatják be végszereléküket a meghorgászni kívánt helyre. Ezt követően horgászbottal a kézben visszasétálnak a partra és ott várakoznak a kapásra.

Kapcsolódó

A behúzós, behordós horgászmódszer kizárólag behúzós (7 napos, 72 órás) területi jegy birtokában gyakorolható a módszer külön fejezetben taglalt szabályozása mellett.

Behúzásnak, behordásnak minősül az a horgászmódszer, amelynek során a horog és a horgászbot közötti távolság nem kizárólag a dobás ereje által alakul ki, tehát ha a horgász a szereléket eszköz használatával (például csónak, etetőhajó, egyéb megengedett jármű) vagy a vízben begyalogolva, beúszva juttatja el a horgászhelyre. Kivételt képez ez alól a vízben történő begyalogolással, majd dobással bejuttatott végszerelékkel való horgászat. A módosítás visszavonásig érvényes!

A horgászrendi pontban felsorolt egyéb bejuttatási módok továbbra is behúzásnak minősülnek, amelyek gyakorlásához kizárólag a behúzós jegyet váltott horgásznak van jogosultsága!

Előnyös, ha a fent leírt módszer szerint horgászok a fárasztás során is begyalogolnak be a vízbe megszákolni a halat. Ez egyrészt a hal számára kíméletesebb fárasztást tesz lehetővé, másrészt lecsökkenti a halvesztés esélyét.

Kapcsolódó
Titokzatos halat fogtak egy magyar tóban
Egyelőre nincs tényszerű válasz arra, idegenhonos amerikai halról van-e szó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik