Mozaik

Eltűnt kutyus nyomában jár a fél ország

A gazdi szerint Vodkát ellophatták, fogságban tartják.

Túrázók, egyesületek, kutyás, macskás, lovas csoportok fogtak össze az országban – ám eddig hiába. Vodka – a családtagnak számító husky – gazdája, Okrutay Zsolt arra gyanakszik, ellophatták hű társát. Félmillió forint nyomravezetői díjat is kitűzött, írta a Kékes online.

Kapcsolódó
Egy boldog lány, aki 40 huskyval él a lappföldi vadonban
A finnországi fiatal lány a városi életet a vadon csendjére cserélte.

Vodka, a gyönyörű husky február 9-én, egy kékestetői túra közben tűnt el a családtól. Zsolt a feleségével, valamint két husky kutyájával, Toniccal és Vodkával kirándult. A kutyákon volt nyomkövetővel felszerelt nyakörv, a túra közben azonban az egyik nyomkövető elromlott, így az önfeledt játék és kergetőzés során az erdőbe szaladó kutyák közül csak Tonicot sikerült megtalálniuk a GPS jeladónak köszönhetően, Vodkának sajnos nyoma veszett.

Zsolt azóta sem érti, hogyan történhetett az eset, hiszen az ötéves Vodkával rengeteget kirándult, korábban még a Tátrát is megjárták együtt, s a husky eddig minden alkalommal visszatért hozzá póráz nélkül is

– olvasható a portálon.

A gazdi szerint kutyáját ellophatták, fogságban tartják, hiszen eddig már átfésülték az eltűnés környékét, sőt, szinte az egész Mátrát, nyomkereső kutyákkal, hőkamerás drónokkal, de nem akadtak a nyomára.

Zsolt a médiában többször is kiemelte:

Sokan kerestek meg minket, akiknek ugyanígy lopták el a kutyájukat Gyöngyös környékéről és egy másik megyében adtak túl rajta pénzért. Többnyire szaporítás vagy állatviadal miatt tüntetik el az állatokat, és olyanról is hallottam, hogy ezután külföldre kerültek.

A közösségi hálón szinte naponként érkezik segítő észrevétel, eddig azonban mindig más kutyus nyomára akadtak.

Ha bárki látni véli Vodkát, a 06 70 940 6481-es telefonszámot hívhatja, vagy jelezhet a közösségi oldalak egyikén, ahol fotókat is talál az állatról.

Kapcsolódó
Különleges barátra talált a játékos husky
Elcsatangolt otthonról, és egy szarvassal múlatta az időt Koda, a nőstény kutyus.