Mozaik

Idén már nem nyit ki a bezárt siófoki élményfürdő

FACEBOOK/GALÉRIUS FÜRDŐ
FACEBOOK/GALÉRIUS FÜRDŐ

Siófok város képviselő-testületének legutóbbi, április 28-án tartott ülésén szóba került a tavaly nyár óta zárva tartó Galerius Fürdő helyzete is, írja a Termal Online.

A lap tudósítása szerint a bezárást követően 23 főt elbocsátott a fürdőt működtető Balaton-parti Kft., viszont két munkatársat továbbra is alkalmaznak. Várkonyi Csaba Zoltán ügyvezető igazgató arról beszélt, ők állagmegóvó karbantartást végeznek az épületben, szükség van rájuk.

Ami a fürdő felújítását illeti, jelenleg két, a Településfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt pályázatra készülnek. Az egyik energetikai, a másik pedig turisztikai jellegű pályázat.

A 2022-es év a Galerius kapcsán a felújítás előkészítéséről fog szólni. A legoptimistább forgatókönyv szerint akár már az év végén elkezdődhetnek a munkálatok, de a reálisabb verzió alapján 2023-ban startolhat el a fürdőépület rekonstrukciója. Azaz idén már biztosan nem fog kinyitni.

A fürdő zárva tartása összességében nagy érvágás az önkormányzati tulajdonú Balaton-parti Kft. számára, mert a Galeriusra még így is évi bruttó 67 millió forintot kell költeniük.

Mint arról korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt, tavaly nyáron a főszezonban, júniusban határozatlan időre zárt be a Galérius fürdő, miután egy szakértői vélemény készült a létesítmény állapotáról, mely megállapította, hogy a nem megfelelő szellőzés miatt omlik a plafon a fürdőtérben és az használhatatlanná vált.

Kapcsolódó
Évtizedeken belül kiszáradhat a Balaton
Mindez akár 2050-re bekövetkezhet, és már 2035-re fürdésre alkalmatlanná válhat a tó vize.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik