Mozaik

Kalotaszegi táncot járt a fél világ

Youtube
Youtube
Magyarországon, a Kárpát-medencében, Nyugat-Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Japánban, Hongkongban, Tajpejben is táncoltak.

A Hagyományok Háza idén 11. alkalommal rendezte meg a Táncház Napját a budapesti Liszt Ferenc téren. Az intézmény még korábban közzétett egy felhívást, amiben kalotaszegi táncra hívta a világot. A világraszóló felhívásra 70 videó érkezett. A táncünnepen – ahol a szervezők és a résztvevők az idén 50 éves táncházmozgalomról is megemlékeztek – igazi színfolt volt a Világraszóló kalotaszegi táncház felhívásra beküldött videómontázs bemutatója, írta a Kisalföld.

A még áprilisban közzétett felhívásra 70 videó érkezett Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból, Tajpejből. A filmkockákon gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek ropták a táncot különböző helyszíneken.

A Hagyományok Háza nem először indított ilyen kezdeményezést. A karantén időszakában, a 10. Táncház Napjára a Világraszóló széki táncház felhívására 50 anyag érkezett be. Ennek sikere nyomán született a világraszóló kalotaszegi táncház.

A felvételek Mihó Attila és zenekarának muzsikájára és Kacsó Hanga Borbála énekére készültek.

Kapcsolódó
A könyvtár tetején is táncoltak Szegeden a könyvtárosok
A szegedi Somogyi-könyvtár is csatlakozott a dél-afrikai előadó, Master KG Jerusalema című slágerének táncos mozgalmához. 
Olvasói sztorik