Mozaik

Antibiotikum helyett marihuánát adnak a csirkéknek egy thaiföldi farmon

Pixabay/ralphs
Pixabay/ralphs
Egy gyógyászati ​​marihuánát termesztő farm Észak-Thaiföldön kannabisszal etette szabadon tartott csirkéit. A kutatók szerint a kísérlet ígéretes eredményeket hozott.

A Chiang Mai Egyetem Állat- és Víztudományi Tanszékének kutatói szerint, a lampangi farm ezer csirkéje közül kevesebb mint 10%-a pusztult el azóta, hogy 2021 januárjában bevezették a marihuánát a csirkék étrendjébe – adta hírül az Insider.

Kapcsolódó
Ebben biztos, hogy nem csalódsz: mézes-mustáros pácolt csirkefalatok
Előre előkészíthető ebéd vagy vacsora, ezt biztos kedvelni fogja az egész család!

A tanulmány eredményeit még felülvizsgálják, hiszen csak egy évnyi kutatást fednek le, de Chompunut Lumsangkul – a tanulmányt vezető adjunktus a lapnak  elmondta

Úgy tűnik, hogy a kannabisz takarmány működik. A csirkék elhullási aránya a gazdaságban ugyanaz, mint a normál esetben.

A farmon dolgozók úgy állítják elő a madarak speciális táplálékát, hogy zúzott marihuánát adnak a takarmányukhoz és a vizükhöz, antibiotikumot és gyógyszert nem kapnak az állatok. Az eddigi eredmények bizonyítják, hogy ezzel a módszerrel egészséges csirkék nevelhetők.  További előnye volt a kísérletnek, hogy a gazdaság a szokásos ár duplájáért értékesíthette a biobaromfit. Látványosan megnövekedett az igény az ilyen csirkék iránt, melynek húsa puhább és jobb ízű, mint az antibiotikummal nevelteké.

Az adjunktus szerint a módszer hatása még nem tisztázott minden területen, egyelőre azt is kutatják, hogy a kender miért tartja a madarakat egészségesen.

Valószínű, hogy a marihuána olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyek elősegítik az anyagcsere-aktivitást és a jobb egészségi állapotot, amelyek erősítik a madarak immunrendszerét.

A tanulmány eddig csak “szűrőteszt” volt, és a kutatóknak még meg kell vizsgálniuk, hogy a kannabisszal dúsított takarmány segít-e megvédeni a csirkéket a madárinfluenza vagy más súlyos betegségek ellen.

Az emberek azon aggályát is sikerült eloszlatni, akik tartózkodtak az ilyen csirkék fogyasztásától, tartva növény emberi szervezetre gyakorolt hatásától. Lumsangkul szerint a THC teljes mértékben metabolizálódik a csirke szervezetében a vágás előtt, így hatása teljesen megváltozik, mire az asztalra kerül.

Kapcsolódó
Zebrát festettek a tyúkoknak egy kisvárosban
Állandóan kiszöknek a ketrecekből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik