Mozaik

Csodálatos látvány a Magas-Tátra sziklavilága

feledi gergely
feledi gergely
A Téry menedékház a legmagasabban található egész évben üzemelő turistaház a hegyvonulaton.

A salgótarjáni Feledi Gergely a természet nagy barátja, ebből fakadóan pedig a fotózás szerelmese. A fiatalember több alkalommal megajándékozta olvasóinkat gyönyörű felvételeivel és videóival, így megmutatta a naplementét 43 másodpercbe sűrítve, misztikus videót készített a felhők alól előbújó Salgó váráról, és megmutatta a Boden-tó szépségét is.

feledi gergely
feledi gergely

A fotós a napokban a Magas-Tátrában kalandozott, ahol a Téry menedékház környékén készített gyönyörű felvételeket a nyári magaslatokról.

A Téry menedékház a legmagasabban található egész évben üzemelő turistaház a Magas-Tátrában. A ház 1899-ben épült, 1979-től három éven át nagyobb átépítésen ment keresztül. A munkálatok során 197 tonna építési anyagot gyalogosan, 570 tonnát pedig légi úton szállítottak fel a házhoz. 1982. október 1-jén adták át újból a turistaforgalomnak.

feledi gergely
feledi gergely

A turistaház a kezdetek óta a selmecbányai „szegények orvosának”, Téry Ödönnek a nevét viseli. Harminc férőhelyes, éttermét csak az abban megszálló turisták vehetik igénybe.

feledi gergely
feledi gergely

Mint az a lélekmelegítő fotókból kitűnik, aki szeretné megismerni a Magas-Tátra sziklavilágát, annak tökéletes választás “elballagnia” a kétezer méter feletti épülethez, mely a hegyimentők egyik bázisa a hegyvonulaton.

feledi gergely
feledi gergely
feledi gergely
Kapcsolódó
Átadták Európa egyik legmagasabb kilátóját a Tátrában
A toronyba beépítettek egy 61 méter hosszú száraz csúszdát, ezen kívül a tetején sétálóháló és üvegből készült gyalogos híd is található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik