Mozaik

Átadták Európa egyik legmagasabb kilátóját a Tátrában

tatrastower.com
tatrastower.com
A toronyba beépítettek egy 61 méter hosszú száraz csúszdát, ezen kívül a tetején sétálóháló és üvegből készült gyalogos híd is található.  

Megnyitották a Magas-Tátrában azt az 53 méter magas kilátótornyot, amely az egyik legmagasabb kilátó Európában, írta a magas-tatra.info.

Kapcsolódó
Üvegpadlós kilátó épül a Csorbai-tó partján
Az építkezés várhatóan 2021 nyarán fejeződik be.

A szlovákiai Csorba-tónál (Štrbské Pleso) 2019. júniusában kezdődött építkezést rengeteg kritika érte. Civil szervezetek aláírásgyűjtést is kezdeményeztek az építkezés leállítása érdekében, a petíciót több mint 8 ezer ember írta alá.

2021 elején nagy felháborodást keltett az eredeti építési terv megváltoztatásáról napvilágot látott hír, miszerint a beruházó a kilátóban az eredetileg a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) Múzeumának kialakítására szánt teret az éttermi szolgáltatásokhoz csatolta

– fogalmazott a portál.

Az építési engedély módosítását a tiltakozás ellenére az építési hatóság januárban jóváhagyta.

Bár a monstrumot már átadták a nagyközönségnek, a Szlovák Köztársaság főügyészsége még mindig vizsgálja a kilátótorony építési engedélyének jogszerűségét.

A tervezett múzeum a torony oktatási célból történő hasznosításának részeként megmarad, a változtatások minimálisak

– közölte a befektető cég szóvivője.

Az épület a Malompataki-völgy (Mlynická dolina) torkolatánál található, befogadóképessége 492 fő.

A kilátótorony építésének az volt a célja, hogy olyanok számára is elérhetővé tegye és közelebb hozza a gyönyörű tátrai kilátást, akik számára a Tátra csúcsairól nyíló kilátás elérhetetlen.

A toronyba beépítettek egy 61 méter hosszú száraz csúszdát, ezen kívül a tetején sétálóháló és üvegből készült gyalogos híd is található.

Kapcsolódó
Csodás panorámát kínál a Balaton legújabb kilátója
A balatonlellei Kishegyről kitárulkozik előttünk a magyar tenger.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik