Mozaik

Újabb kenguruk érkezését várják Tiszaderzsre

Kenguru Park Tiszaderzs / Facebook
Kenguru Park Tiszaderzs / Facebook

Bővítenék majd a nemrég megnyílt Kenguru Parkot Tiszaderzsen, ahová további állatok érkezését is várják – közölte a létesítmény ügyvezetője az MTI-vel.

Varga Attila zoológus elmondta: érdeklődés függvényében bővítenék is majd az állatpark jelenleg egy hektáros területét. Szavai szerint számos ötlettel rendelkeznek és a helyi önkormányzat részéről van hajlandóság arra, hogy további két hektárt a parknak adjanak.

Hozzátette: jelenleg a parkban harminc faj kétszáz egyede látható és újabb Benett-kenguruk – két anyaállat – érkezésére számítanak a közeljövőben. Hozzátette: Ausztráliából nem lehet már kengurut kihozni, ezért Európából és Észak-Amerikából, állatkerti tenyésztési programokból hozzák az állatokat. A program biztosítja egy egészséges populáció létét – fűzte hozzá.

Beszámolt arról is, hogy számos állat, köztük vörös óriáskenguruk és a már említett Bennett-kenguruk is láthatók a parkban, utóbbiak közé be is lehet sétálni a látogatói ösvényen.

Mint rámutatott, a vörös óriáskenguru a legnagyobb ma élő erszényes, amelyből három hím található most az állatparkban. A Bennett-kenguruk kisebb termetű erszényesek, amelyek kifejezetten barátságosak az emberekkel. Utóbbiakból három szürkét és két fehér színű albínót tartanak.

Látható még kakadu és számos más madárfaj, szurikáta, alpaka, kapibara, de vannak sarkantyús teknősök és szalagos varánusz is – sorolta.

Hozzátette: az eredeti cél az volt, hogy a családoknak biztosítanak kikapcsolódást a Tisza-tónál. Az állatpark éppen ezért játszóházzal és játszótérrel is kiegészül. Az állatsimogatóban pedig kameruni juhokat és törpekecskéket tartanak.

Kapcsolódó
Levideózta egy természetfotós, ahogy rátámad egy medve a Tátrában
Csodával határos módon túlélte a találkozást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik