Mozaik

Szökött emut fogtak Oroszlányban

Jó tíz kilométert barangolt szákszendi otthonából.

Szákszendről szökött el az emu, akit Oroszlányban sikerült befogni a napokban. Az állat feltehetően több mint 10 kilométert kóborolhatott, írta a Kemma.

Emu

Az emu röpképtelen, de nagyon kitartó futómadár, mely hatalmas távolságokat képes megtenni. Akár 500 kilométert is vándorol,  50 kilométer/óra sebességgel is tud futni. Az emu a strucc után a világ második legnagyobb testű madara, a kenguru mellett Ausztrália másik címerállata. Magassága elérheti a 190 centimétert, súlya pedig a 30–60 kilogrammot. Az emuhús mellett az emubőr és az emutojás is keresett termék, az emuolaj és az emuolaj-kapszula pedig bizonyítottan gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású. (Wikipédia)

Elütött macskáért indultak az oroszlányi állatvédők a Kecskédi útra, miközben egy szokatlan állat látványa miatt hívta őket egy ott élő lakos, az aszfalt mellett ugyanis egy emu kóborolt.

A méretes madár négy napja szökött meg gazdájától, de senkinek sem tűnt fel a a tájidegen állat látványa.

Emuból készül kolbász és sonka a Bodrogközben
Azt állítják, hogy emuból lehet a legjobb steaket sütni.

Mint kiderült, az emu egy szákszendi gazdáé. A közterület-felügyelettel és a „Ments­Meg” Alapítvány aktivistájával megerősítve csaknem két órába telt, mire sikerült biztonságba helyezni a majd két méter magas, életerős madarat, mely azóta már szákszendi otthonában tölti napjait.

Kiemelt kép: Facebook/”Ments meg!” Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik