Mozaik

A balatoni árak harmadáért lehet nyaralót venni a Tisza-tónál

Országalbum/FODIPALI
Országalbum/FODIPALI
Egyre nő a Tisza-tó turisztikai vonzereje, de – egyelőre – jóval alacsonyabb áron lehet nyaralóhoz jutni, mint például a Balatonnál – írja a Világgazdaság.

A strandfejlesztések és az új kerékpárutak pozitívumot, a közvetlen autópálya-kapcsolat és az újabb ingatlanok hiánya negatívumot jelent a Tisza-tó környéki ingatlanokkal szemben. Egy siófoki házat átlagosan 89 millió forintért lehet megvenni, Tiszafüreden, a Tisza-tó legnagyobb településén már 19 millióért kaphatunk vízparti nyaralót. Nagyjából a balatoni árak harmadával számolhatunk, de az utóbbi években ezek növekedésnek indultak.

Kapcsolódó
Elkészült a Tisza-tó legnagyobb játszótere
Csinosodik a Tisza-tó fővárosa.

A legnépszerűbb települések Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló és Kisköre, Sarud, valamint Tiszanánát, Tiszaderzset és Tiszaszőlőst is kedvelik a vevők.

A Tisza-tónál az alacsonyabb árú ingatlanok iránt nagyobb a kereslet, a vásárlók fele 20 millió forint alatt, kétharmaduk 30 millió forint alatt keres házat. 50 millió felett az érdeklődők csupán 7 százaléka költene. Emellett sokan megnézik a telekkínálatot is, bár a többség használt házat szeretne vásárolni.

A hirdetések árait nézve, a legdrágább település Abádszalók, itt átlagosan 49 millió forintért lehet házhoz jutni. Tiszafüreden az átlag 36 millió forint, Kiskörén 20,5 millió. Tiszaderzsen már csak 10 millió forint az átlagos kínálati ár.

A tavalyi átlagárakhoz képest 2 millió forintos, 2019-hez mérten 8,5 millió forintos az árnövekedés. Az elmúlt négy év alatt 80 százalékkal emelkedtek az árak.

A közelmúltban növekedett a készpénzes, befektetési céllal vásárló vevők száma.

Kapcsolódó
A Tisza-tóban magasodik az év kilátója
A különleges építményt 2021-ben adták át.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik