Virágzó vidékünk

A Tisza-tóban magasodik az év kilátója

A különleges építményt 2021-ben adták át.

2021-ben is szoros versenyben dőlt el, hogy mely építmény kapja az Év Kilátója kitüntető címet. Az Aktív Magyarország szavazásán a Bölömbika-kilátó szerezte a legtöbb voksot a természetjáró közönségtől.

Kapcsolódó

Az Aktív Magyarország a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette az Év Kilátója pályázatot, melyre a nagyközönség küldhette be kedvenceit. A több tucat beküldött kilátó közül szakmai zsűri választotta ki a 10 legjobbat, melyek aktív turisztikai szempontból kiemelkedőek.

A döntős mezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerülhettek be, melyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ezeken a helyeken. A pályázat célja az volt, hogy minél többen válasszák a természetet a szabadidejük eltöltésére, hiszen ez nemcsak a világunk jobb megismeréséhez segít hozzá, hanem testileg és lelkileg is egészségesebb életet élhetünk ezáltal.

A csodás kilátás sok kirándulás csúcspontja. Éppen ezért nem véletlen, hogy 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója

– írta a portál.

aktív magyarország

Az idén átadott építmény különlegessége, hogy csak vízi úton lehet megközelíteni, amihez csónakba, kajakba, kenuba kell szállni vagy SUP-ra kell pattanni. Kikötés után egyből egy lépcsősor vezet a magasba, ahonnan bele lehet feledkezni a tó kevésbé forgalmas, de annál izgalmasabb panorámájába.

A szavazás végeredménye

  1. Bölömbika-kilátó – 3368 szavazat
  2. Szent Korona-kilátó – 2815 szavazat
  3. Kardosfai-kilátó – 2288 szavazat
  4. Sástó kilátó – 2172 szavazat
  5. Lila-hegyi kilátó – 1926 szavazat
  6. Kéz-kilátó – 1603 szavazat
  7. Őrtorony-kilátó – 1181 szavazat
  8. Gloriette-kilátó – 1032 szavazat
  9. Csergezán Pál-kilátó – 631 szavazat
  10. Tepke-kilátó – 437 szavazat
Kapcsolódó
Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik