Virágzó vidékünk

Bámulatos panorámát kínál a Balaton-felvidék legújabb kilátója

A kilátó mellett egy játszótér és sövénylabirintus, valamint pihenőpadok várják a turistákat.

Az északi parton Balatonederics határában, de már Nemesvita településen található a Tücsökdomb, ahol nemrég adták át a legújabb balatoni kilátót, írta a Csodálatos Balaton.

Kapcsolódó
Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.

Nemesvita a Keszthelyi-fennsík keleti felén, a Tapolcai medence nyugati peremén fekszik. A több mint 22 méter magas Tücsökdomb kilátó 7 pihenőszintes. A kilátószint konzolosan kiugró, teljesen körbejárható, ahonnan bámulatos körpanorámában gyönyörködhetünk Tapolcától a Szent György-hegyen át Badacsonyon és Szigligeten keresztül Balatonedericsig.

facebook/horváth lászló

Északról a Bakony vonulata látszik, tiszta időben a Somló is feltűnik. Keletre a Tapolcai-medence, tárul elénk, a vulkanikus tanúhegyekkel; Északról-Délre sorban, Hegyesd a Csobánc, Szent György-hegy, Gulácsi hegy, Badacsony, Szigliget, a várral. A látkép előterében feltűnik a Törekpuszta, a kúriával és a Répa Rozi,-Sobri Józska nagy szerelmének-csárdájával. Délen szélesen terül el a Balaton, a Szigligeti-öböllel – ahol kis fantáziával a Balatoni Krokodil is felismerhető – a túlsó parton Fonyóddal, és a Somogyi-dombággal. Nyugaton a Keszthelyi hegység zárja a képet, kiváló rálátással a környező erdő lombkoronájára

– fogalmaz a portál.

facebook/horváth lászló

A kilátó mellett egy játszótér és sövénylabirintus, valamint pihenőpadok várják a turistákat.

Kapcsolódó
Csodás panorámát kínál a Balaton-felvidék első kőből épült kilátója
A torony sarkain a Balatont közrefogó vármegyék címerei láthatók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik