Mozaik

Megdőlt a balatoni pontyrekord

facebook/Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
facebook/Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
32,88 kilogrammos halóriás akadt horogra.

Augusztus 24-én hajnalban megdőlt a balatoni pontyrekord, számolt be közösségi oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó
Soha nem fogtak ilyen nagy pontyot a Balatonban
Most igen, és ezzel új balatoni pontyrekord született.

Varga Valter István új hivatalos balatoni  rekordpontyot  fogott a balatonszepezdi MOHOSZ tanyán. A nagyszerű tükröst 90 centiméter hosszal, 101 centis kerülettel és  32,88 kilogrammos  tömeggel mérlegelték a halőrök jelenlétében.

A korábban “Bütykös” néven elkeresztelt pontyot legutóbb idén május 1-jén fogták meg, akkor egy kilóval nyomott kevesebbet

– írták.

A horgász elmondta, hogy a hal finom, csipkedő kapással jelentkezett a partról, dobós módszerrel bejuttatott végszereléken felkínált 1 db 16 mm-es pop up bojlira. A fárasztás visszaemlékezése szerint 10 percig tartott.

A halat fogó horgász még soha nem tartott kezében hasonló méretű pontyot, így a hal biztonsága érdekében nem kívánta azt megtartani fotózás céljából. Kifejezett kérésére csak a matracon fekvő halról készülhetett egy gyors fotó. A visszaengedést sem vállalta, így Bütykös végül két rutinos helyi horgász segítségével nyerte vissza szabadságát.

Kapcsolódó
Ontja magából a pontyóriásokat a Balaton
A tikkasztó hőségben is jól harapnak a halak.
Olvasói sztorik