Mozaik

Megkezdődött az új tanév a Fővárosi Állatkertben is

facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert
facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert
Izgalmas programokkal várják a gyerekeket.

Ősztől ismét múzeumpedagógiai programokkal várják a legkisebbeket a Fővárosi Állat- és Növénykertben – írták az intézmény Facebook oldalán.

Kapcsolódó

Szeptember eleje az Állatkertben is a tanévkezdés ideje, évről évre óvodások, általános és középiskolások csoportjai keresik fel az intézményt. Ilyenkor amellett, hogy a fiatalok jól érezik magukat, gyarapíthatják az élővilággal kapcsolatos ismereteiket.

Az oktatás, a nevelés, az ismeretterjesztés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása a korszerű állatkertek fő feladatai közé tartozik. A fővárosi állatkert a fontos küldetésnek nemcsak informális eszközökkel, például interaktív játékokkal, vagy az állatbemutatók, látványetetések formájában igyekszik eleget tenni, hanem szervezett zoopedagógiai tevékenységgel is.

facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

A Zoopedagógusok az intézménybe érkező tanulmányi csoportoknak izgalmas tematikus vezetéseket, és állatasszisztált foglalkozásokat tartanak.

Zöldműhely néven pedig ökológiai megközelítésű kreatív foglalkozásokat kínálnak, a gyerekek életkori sajátosságaihoz, az Óvodai nevelési alapprogramhoz, illetve a Nemzeti alaptantervhez igazodva. A pedagógusoknak a szakemberek emellett konzultációs lehetőséget, módszertani segítséget is biztosítanak.

Kapcsolódó
Zergegida a Szegedi Vadaspark új kedvence
Már a látogatók is találkozhatnak a gidával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik