Virágzó vidékünk

Mesés lepkeházakkal kedveskedtek a pillangóknak

kmnpi / Csontos Alexandra
kmnpi / Csontos Alexandra
Összesen 19 lepkeház készült.

Takaros lepkeházakat készítettek a résztvevők a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának gyerektáborában – írták a nemzeti park oldalán.

Kapcsolódó
Süngarázsokban hűsölhetnek a debreceni kaktuszmalacok
Apró lakóházak épültek Debrecenben a sünöknek.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei Dévaványán tábort szerveztek a természet szépsége iránt fogékony gyerekeknek. A Fürkész Tábor résztvevői a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban kézműves foglalkozáson vettek részt. A központ udvarának levendula ágyásai vonzzák a különféle lepkefajokat, nekik segítettek az ifjú természetvédők a házikókkal.

A lepkeházikók pozdorjából készültek, tetejükre zsindely került. Három, hosszúkás kis lyukon keresztül tudnak a rovarok bejutni a védelmet nyújtó hajlékokba. A kis házakban a lepkék hernyói biztonságban vannak, el tudnak bújni legfőbb ellenségeik, a madarak elől.

pixabay

A 20 cm magas és 8-10 cm széles házikókat a gyermekek kifestették, és dekupázsolással díszítették. A lepkeházak közül egyet a látogatóközpont „Illatvarázs” kertjében helyeztek el, a többit a tábor résztvevői hazavihették saját virágoskertjükbe.

A szakemberek azt remélik, a törékeny rovarok hamarosan belakják a színes házikókat. A nemzeti park munkatársai azt kérik, hogy aki teheti, készítsen a fentiekhez hasonló “lepkehoteleket” a báboknak.

Kapcsolódó
Éjjeli pillangók után kutatnak a Hortobágyon
Sztyeplepkéket jelöltek a hortobágyi pusztában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik