Mozaik

Egy darabig zárva marad Székelyföld egyik legkeresettebb turistaattrakciója

Parajdi Sóbánya / Facebook
Parajdi Sóbánya / Facebook

Egy szakértői vélemény késése miatt még legalább egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya – közölte hétfőn a székelyhon.ro a bányaigazgatóra hivatkozva.

A bányát, amely Székelyföld egyik legkeresettebb turistaattrakciója, július 23-án kellett bezárni, amikor a turisták számára megnyitott csarnokok felé vezető járat mennyezetén elkezdett beszivárogni a sótömb fölötti talajvíz, és paladarabok hullottak az útra.

Seprődi Zoltán bányaigazgató a portálnak elmondta: megszüntették a beszivárgást és a múlt hét közepén sikeres volt a bányajáratban kamionokkal és autóbuszokkal elvégzett terhelési teszt.

A munkaügyi felügyelőség azonban egy szakértői véleménytől teszi függővé a nyitást, amelynek elvégzésére egyetlen bukaresti szakértő rendelkezik jogosultsággal, aki negyven napos határidővel vállalta azt – mondta az igazgató.

A parajdi sóbánya 120 méterre a felszín alatt található látogatható csarnokaiba autóbuszok szállítják a látogatókat. A beszivárgás annak a járatnak a mennyezetén történt, amelyiken az autóbuszok közlekednek.

Korábban naponta 2500-3000 látogatójuk is volt, a látogatási szinten játszóterek, foglalkoztató és kikapcsolódási terek, ökumenikus kápolna és moziterem is található.

Kapcsolódó
Turista menedék a kánikulában a parajdi sóbánya
A látogatóknak kialakított csarnok 120 méteres mélységben található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik