Mozaik

Már kipakolták a karácsonyi díszeket egy kaposvári üzletben

Getty Images
Getty Images
Pedig még csak szeptember eleje van.

Még csak szeptember eleje van, de már most gömbökbe rejtett mikulások, angyalfigurák, rénszarvasok és különféle betlehemi csillagok díszítik az egyik kaposvári üzlet polcait, számolt be róla a sonline.hu.

Kapcsolódó
Lajosmizsére megérkezett a szájmaszkos csokimikulás
A koronavírus-járvány szele a cukrászatban is visszaköszön.

A karácsonyi dekorációk egy részét augusztus huszadika után, a többi színes figurát néhány nappal ezelőtt pakolták ki a boltban.

Rauth Patrícia, a kaposvári KIK üzletvezető-helyettese a lap megkeresésére elmondta, már évek óta hagyomány, hogy jóval karácsony előtt kipakolják a különféle dekorációkat. Ebbe nincsen beleszólása az üzletnek, mert központilag érkeznek a termékek.

Hozzátette, a vásárlók egy része meglepően nézi a színes tárgyakat, sokan viszont már kifejezetten örülnek annak, hogy időben megvehetik a díszeket.

Szente Viktória, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusának marketingoktatója szerint ez egy marketingfogás, amellyel az üzlet azt szeretné elérni, hogy a vásárlók elsőként náluk lássák és vegyék meg a karácsonyi dekorációkat.

Ezzel arra is ösztönöz a bolt, hogy időben kezdjünk el vásárolni, mert a karácsony nagy kiadást jelent. Ezzel egyébként ki lehet használni az emberek pénztárcáját

– fogalmazott.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik