Mozaik

Új kerékpáros központ segíti a bringásokat Balatonfüreden

Vanik zoltán/BalatonBike365/Facebook
Vanik zoltán/BalatonBike365/Facebook
A kerékpáros központ a Balatoni Bringakörön épült, és a kerékpárosok minden igényét kielégíti.

BalatonBike365 Port néven olyan új kerékpáros központot adtak át Balatonfüreden, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a páratlan balatoni tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat, írja az MTI.

A városba egyre több aktív turista érkezik, ezért szeretnék elérni, hogy Balatonfüred a nyaralókon kívül számukra is  megkerülhetetlen célpont legyen.

Kapcsolódó
Új alkalmazás indult kerékpárosoknak
A Kerékpárosbarát minden fontos információt tartalmaz és folyamatosan bővül.

A kerékpáros központ a Balatoni Bringakörön épült, ahonnan mintegy 20-30 kilométerre fekvő Balaton-felvidékre indulnak a program keretében kitáblázott kerékpározható utak. A cél a kerékpárosok igényeinek kiszolgálása, és a balatoni aktív turizmus fejlesztése volt.

A Kisfaludy stranddal szemben lévő telken a munkálatok 2021 szeptemberében kezdődtek el, az eredmény pedig egy európai szintű kerékpáros központ lett.

vanik zoltán/BalatonBike365/Facebook

Egy száz négyzetméteres, modern épületet vehetnek birtokba a bringás turisták, akik itt klasszikus és elektromos kerékpárokat is bérelhetnek, szervizelhetik a sajátjaikat, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, valamint információkat kaphatnak a túráikhoz, vagy akár megpihenhetnek a bringás kávézóban

– áll a közleményben.

Ezen kívül vezetett túrák, csomag- és kerékpárszállítás is igénybe vehető, de szerveznek bringás gyerekprogramokat is. A széles termékpalettával – a kerékpárkölcsönzéstől egészen a szervizelésig – rendelkező központ jól kiegészíti az ugyancsak a BalatonBike365 projekt keretében létrejött olyan szolgáltatásokat, mint a kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utak, az azokhoz kapcsolódó túraajánlatok, valamint a www.balatonbike365.hu weboldal és a BB365 mobilapplikáció.

Kapcsolódó
Így biciklizünk mi - 7+1 bringaetikett túrázáshoz
Nemcsak az autózásnak, hanem a biciklizésnek is vannak - írott és íratlan - szabályai. A bringaetikett kisokos legfontosabb tételeit gyűjtöttük össze, amelyek elengedhetetlenül fontosak a kerékpáros túrázáshoz.
Olvasói sztorik