Életmód

Több száz kerékpártúrán járhatjuk be az országot

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! címmel indította el azt az országos, 200 kerékpáros kirándulást felölelő sorozatot, amelyre idén családokat, gyakorlott vagy akár kezdő bringásokat várnak.

A résztvevők könnyű, bárki által teljesíthető, többségében ingyenes 30-40 fős családbarát kerékpártúrákon járhatják be az egész országot, és fedezhetnek fel népszerű, de akár kevésbé ismert természeti vagy kulturális célpontokat. A kerékpártúrák az Aktívan Itthon Program részeként valósulnak meg.

A Tekerj a Zöldbe! célja, minél többeknek megmutassa: Magyarország két keréken felfedezhető és bejárható. Így tavasztól kezdve hétvégenként az ország számos területén indulnak mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrák. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres kirándulásokon.

A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák többről szólnak, mint csupán az egészséges életmód népszerűsítése. A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin, legszebb kulturális örökségein vezetnek keresztül, melyeket helyi túravezetők mutatnak meg a résztvevőknek.

A rendezvénysorozat nem titkolt célja továbbá, hogy minél több olyan térséget ismerjenek meg a kerékpáros turisták, amelyek ma még népszerűségükben elmaradnak a hagyományos bringás célpontoktól, de az utóbbi évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb és biztonságos kerékpárutakon járhatóak be.

A rendezvénysorozat egyes állomásai a tekerjazoldbe.hu oldalon érhetőek el.

Kapcsolódó
Két keréken kerülte meg a Balatont gazdájával a kalandor macska
Örök életre szóló élmény volt kettőjük kalandja.
Olvasói sztorik