Virágzó vidékünk

Körbeért a Tisza-tavi kerékpárút, átadták a Tiszán átívelő bicikliutat

A kerékpározás nagyon népszerű a környéken.

A Tisza-tó nagyobbik, déli része körüli kerékpárút az elmúlt években nagyrészt megvalósult, kivételt csak a 33. sz. főút menti szakasz jelentett. Ennek megépítésével és 2020. június 20-i átadásával lehetővé vált a tó teljes körbejárhatósága. A Tisza-tavi bicikliút teljes hossza mintegy hetven kilométer.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kerékpározás nagyon népszerű a környéken: 2016-ban mintegy 20 ezer ember biciklizte körbe a Tisza-tavat, egy évvel később 31 ezer, míg 2018-ban 57 ezer. (a tavalyi évről nem találtunk adatot – a szerk.)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházása most átadott beruházása bruttó 4,2 milliárd forintba került, ebből 6,5 kilométer kerékpárút és négy híd épült meg. A 33-as számú főút Tisza-hídja mellé egy új felszerkezetet építettek be 273 méteren. A műtárgy konzolos tartókra épülve kapcsolódik a híd meglévő felszerkezetéhez.

A fejlesztés alapvetően turisztikai céljához igazodva, tiszteletben tartja a táj szépségét, illeszkedik a természetes környezetbe.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 33-as számú főút jobb oldala mellett a főúttól fizikailag elválasztott, mintegy 6,5 kilométer hosszú kerékpárút  a Tisza-tó poroszlói gátjától a  tiszafüredi Ady Endre, illetve Ártéri utcákig tart.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Csodájára jár az ország, világít az egri kerékpárút
Egy egyedülálló eljárásnak köszönhetően világít az egri kerékpárút egy szakasza. A megoldást egy egri vállalkozó fejlesztette ki, és itt alkalmazta először.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik