Virágzó vidékünk

Újra hadrendbe állt Pécs közösségi biciklis flottája, a PécsiKe

Második szezonját kezdi meg a városban a közösségi e-bringa rendszere.

Tavaly június elején indult el Pécs első elektromos közösségi kerékpármegosztó rendszere, a PécsiKe, amely idén márciusban ismét hadrendbe állt – írta a Pécsma.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A pécsi e-bringákkal akár 40 kilométert is megtehetünk egy töltéssel, az elektromos rásegítésnek köszönhetően pedig a legmeredekebb mecsekoldali utakon is könnyedén feltekerhetünk. A városban 7 darab dokkolóállomás működik, melyekben 10-10 bicikli töltődhet egy időben, ilyen – egyébként a bővülő pécsi bicikliútvonalak kihasználtságát növelő – állomásokat a 400 ágyas klinika és a Zsolnay-negyed közötti szakaszon találhatunk.

Kerékpárút épül Budapest és a Balaton között
Mintegy 110 kilométer hosszúságú lesz.

A portál az üzemeltető cég, a Biokom Nkft.-től megtudta, hogy a rendszer júniusi indulásától november közepéig több mint 700 felhasználó ült fel a bringákra.

Az idei szezonban az árakban nincs változás, és elérhetővé vált a 30 napos és a 6 hónapos bérlet mellett az éves bérlet is. A kedvezményes éves bérlet 6000 forint, a féléves 4800 forint, a 30 napos 1400 forint. A Tüke Kártya és az Irány Pécs-kártya (Visit Pécs! Card) tulajdonosok, valamint a pécsi diákigazolvánnyal rendelkezők továbbra is 20 százalékos kedvezménnyel válthatják meg bérleteiket.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Tavaly a június és december közötti időszakban összesen 7725 kerékpárkölcsönzés, illetve dokkolás történt, a PécsiKe üzemeltetői idén azonban ennél nagyobb felhasználói forgalomra számít.

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál 
A kerékpárút a tó vízszintjénél 4-5 méterrel magasabb gátkorona asztfalton halad.

A pécsi elektromos bicajokat egy regisztrációs és egy azonosítási folyamatot követően lehet használni. Az alkalmi felhasználó a vásárlást követően e-mailben érkező PIN-kóddal, míg a rendszeres felhasználó az ügyfélszolgálati regisztrációt követően vásárolt PécsiKe-kártyával tudja használni a kerékpárokat.

Kiemelt fotó: MTI/Sóki Tamás

Csodás látvány a Tiszán átívelő bicikliút hídja
200 műfecskefészket is elhelyeznek a hídon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik