Mozaik

Elaltatták a Veresegyházi Medveotthon hároméves oroszlánját

Veresegyházi Medveotthon
Veresegyházi Medveotthon

Végleges álmába segítették a Veresegyházi Medveotthon hároméves nőstény oroszlánját, számolt be róla az intézmény a honlapján.

Mint fogalmaztak, Naráról már korábban is tudták, hogy a beltenyésztettség miatt bizonyos rendellenességek mutatkoznak nála. Nara és Nolen ugyanis egy testvérpár nászából született, ami sok szempontból negatívan befolyásolta fejlődésüket. Idáig ez nem okozott komolyabb egészségügyi problémákat, nem volt szükség konkrét beavatkozásra.

Az első baljós jelek június végén jelentkeztek és a diagnózis meghatározását követően az állaton műtéti beavatkozás vált szükségessé. Erre sajnos már nem kerülhetett sor, mert az állandó állatorvosi ellátás és gyógyszeres kezelés ellenére az oroszlán állapota folyamatosan romlott, és nem bírta volna ki a műtéttel járó súlyos megterhelést

– közölték.

Fentiek tükrében, az állatorvosi csapat tanácsára, Nara végleges elaltatása mellett döntöttek.

Hozzátették, az ilyen esetekben mindent megtesznek azért, hogy kiderítsék, mi volt az oka a tragédiának, az ehhez szükséges vizsgálatok már folyamatban vannak.

Narát természetesen mindenki nagyon szerette: nemcsak testvére, Nolen és az állatkerti munkatársak, hanem a nagyközönség körében is igen népszerű volt. Öt hetes korában került hozzájuk, állatgondozóik cumisüvegből táplálták nap-mint nap. Utolsó pillanatig várta a gondozók kényeztetését, ezért nehéz és megrendítő tőle elbúcsúzni, zárták a közleményt.

Kapcsolódó
Háború elől mentett kisoroszlán lelt új otthonra Nyíregyházán
A kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki a 9 hetes oroszlánt.
Olvasói sztorik