Mozaik

Szökött kengurut keresnek Szekszárdon

Szűk másfél hónap alatt már a második kengurut keresik Szekszárdon, ezúttal gazdája nem tudja, hová tűnt családja kis kedvence, Kukucska.

A Bors cikke szerint a férfi a közösségi oldalán is körözi a szökevényt.

Érdekesség, hogy a napokban kereket oldott kengurut annak az állatnak a gyermeke, amely még szeptemberben csatangolt el a gazdáitól.

A gazda a rendőrségen is bejelentette a jószág eltűnését. Mint fogalmazott,

az ivaréretté vált Kukucskának saját apja ellen indított dominancia harca nyomán kellett elhagynia korábbi otthonát, ugyanis szó szerint nekiment szintén szökős felmenőjének. Ő annak idején egy véletlen kapunyitás során került szabadlábra.

Kérdésre válaszolva beszélt arról, is Kukucska megkezdte a drótkerítést, amin keresztül világnak indult.

A páromnak a tenyeréből eszik. A nőket és gyerekeket különösen szereti, de ők se próbálják elkapni, inkább telefonáljanak nekem, bennünket megismer, és mi be tudjuk fogni

– hívta fel rá a figyelmet.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a lap megkeresésére elmondta, kis túlzással bárki tarthat otthon Bennett-kengurut: se nem veszélyes, se különleges tartást nem igényel. Bár Ausztráliában őshonos, még a hideget és a havat is bírja, nem kell neki fűtött hely. Szénát, lucernát és az itthon is könnyen megvásárolható kengurutápot eszik. Itthon még tenyészet is van, ára körülbelül 100 ezer forint.

Kapcsolódó
90 éve kihaltnak hitt kúszókengurut fotóztak a dzsungelben
1928-ban egy biológus bizonyította a faj létezését, azóta senki nem látta őket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik