Mozaik

24 órán át fényképezhettek egy versenyen az alföldi terepfotósok

knp.hu / Honti Vilmos
knp.hu / Honti Vilmos
Meseszép természetfotók készültek a Fehér-tó partján.

Huszonhárman neveztek be a XI. Fehértavi Darvadozás keretében a Diós Kristóf fotós terepversenyre – írta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

A vetélkedés célja a szegedi Fehér-tó őszi hangulatának, természeti értékeinek, valamint az alföldi táj turisztikai vonzerejének művészi megjelenítése.

A Diós Kristóf Emlékverseny keretében a terepfutamon a fotósoknak 24 óra állt a rendelkezésre ahhoz, hogy fényképeket készítsenek a tó meghatározott területén. Három kategóriában versenyeztek az alkotók: Állatok, Makró és Víz, az élet forrása.

Domonkos Sándor Balázs

Minden nevező egy általa választott kategóriában indulhatott, és olyan képpel nevezhetett, amely az élővilágban okozott károk nélkül készült. Az érdeklődés idén is nagy volt a fotósverseny iránt, huszonhárman adtak le szebbnél szebb felvételeket.

Állat kategóriában a kezdők között Honti Patrik, a haladóknál Pajor-Vincze Anna végzett az élen. Makró kategóriában dr. Kelemen András és Domonkos Sándor Balázs győzött. A Víz, az élet forrása kategóriában pedig Honti Luca és Honti Vilmos állhatott a dobogó legfelső fokára.

Galéria
dr. Kelemen András

A fényképeket háromtagú zsűri bírálta el a Szalakóta Látogatóközpontban. Barkóczi Csaba természetfotós (NaturArt), Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának nyugalmazott vezetője és Széll Antal, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője döntött.

Mindhárom csoportban az első három helyezett oklevelet vehetett át és kategóriánként a Szegedfish Hungary Kft is ajánlott fel díjakat.

Kapcsolódó
Ismét darvadozást rendeznek a szegedi Fehér-tónál
Darunéző és lovaskocsis természetismereti túrák, madárgyűrűzés, kisvonatozás a halvasúton, valamint számos gyermekprogram várja az érdeklődőket szombaton.
Olvasói sztorik