Mozaik

Interaktív meglepetéseket kínál egy fővárosi barlang

Duna Ipoly Nemzeti Park / Berentés Ágnes
Duna Ipoly Nemzeti Park / Berentés Ágnes
Végigtapogathatjuk a kőzeteket.

December hetedikén megnyílik a Pál-völgyi barlang új látogatóközpontja – írta a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, jellemzőek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek és a hévizes eredetű, gömbszerű oldásformák.

A Pál-völgyi barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. Ötszáz méter hosszú túraútvonalát végigjárva meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok megdermedt világában kalandozhatnak az érdeklődők.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Az új látogatóközpont kiállításaival, tapintható kőzeteivel és további interaktív elemeivel közelebb hozza és érthetőbbé teszi a barlangok keletkezésének természeti csodáját.  

A barlang látogatói megismerhetik a világon egyedülálló budai barlangrendszerek keletkezésének történetét, betekintést nyerhetnek a barlangászok munkájába.

A turisták egy stilizált műbarlangban találkozhatnak a Natura2000 terület védett denevérfajaival, és megtapinthatják a barlangokban keletkezett ritka kőzeteket és ásványokat. A december hetedikén megnyíló központ nyitvatartásról és a jegyárakról a barlang weboldalán tájékozódhatnak.

Kapcsolódó
20 éve történt az ország legemlékezetesebb barlangi mentése
A küzdelem öt teljes napon át tartott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik