Mozaik

Megtalálták a harcsa fogta kutya gazdáját

Rikárd Pfeifer/Facebook
Rikárd Pfeifer/Facebook
Az eset körülményeire csak tippelni lehet.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a napokban különös szenzációt találtak Kiskunlacházán – egy harcsamaradvány szájában kiskutya tetemét fedezték fel.

Azóta meglett a maradványban a chip is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy a harcsa fogta kistestű emlős kétségkívül kutya volt, Gaius névre hallgatott, és egy éve tűnt el kiskunlacházi Duna-parti otthonából.

Ez a 15 éves, barátságos, keverék fiú kutyus volt az, amely tavaly egy ártatlannak induló csavargás után nem térhetett haza Kiskunlacháza, Duna-parti otthonába, szeretett családjához. A hónapokig tartó keresése nem vezetett eredményre, mert nem vezethetett

– írta közösségi oldalán egy képet is mellékelve Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnek (RDHSZ) halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezetője.

Azon az éjszakán Gaius megvívta élete legnagyobb csatáját Európa édesvizeinek csúcsragadozójával. Találkozásuk körülménye természetesen nem ismert. Történhetett úgy, hogy a kutyus belecsúszott egy stégről a Ráckevei Duna-ág vizébe és pechére az éjszaka a partközelben vadászó harcsa prédájává vállt. Az is lehet, hogy megszomjazván szürcsölt a part szélében, és ott ragadta el a hatalmas harcsa. Ez már örökre titok marad

– írta még az ágazatvezető.

Az biztos, hogy a kutyus küzdött, amíg bírta szusszal a nálánál legalább négyszer olyan nehéz és hazai “pályán” helyzeti előnyben lévő harcsával. Addig kapálózott, amíg az egyik hátsó lába kicsúszott a ragadozó kopoltyúfedelén és megtámasztotta a gyomor felé nyeldesett testét.

A harcsa képtelen volt Gaius elnyelésére, ám már kiköpni sem tudta, mivel a sűrű gerebenfogak közé beakadtak a zsemle színű bunda szőrszálai. Így végül mindkét állat elpusztult.

Kapcsolódó
Márciusig tilos harcsát fogni a Tisza-tavon
Több tilalom is életbe lépett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik