Virágzó vidékünk

Harcsát fogott egy nyérc a Szigetközben

szigetköz fotóműhely/lakatos krisztián
szigetköz fotóműhely/lakatos krisztián
A hal fejével a szájában bukkant fel a vízben.

A Szigetköz Fotóműhely egyik alapítója, Lakatos Krisztián szabadidejében a Szigetközben is fotózik, sőt a közelmúltban kenujával 860 kilométert tett meg ezen a festői vidéken. Természeti gyönyörűségekben nem volt hiány, ráadásul egy ritka állatot is sikerült lencsevégre kapnia Ásványrárónál.

Kapcsolódó
Észak-amerikai nyércet fotóztak a Szigetközben
Az európai nyérc őshonos, és fokozottan védett. Ezzel szemben az amerikai nyérc, invazív faj.

A természetben sok ezernyi órát eltöltött fotós olyan kisragadozót pillantott meg, amiről már hallott a Szigetközben: egy amerikai nyércet. Míg az európai nyérc őshonos, és fokozottan védett, az amerikai nyérc, invazív faj.

Lakatos Krisztián szinte testközelbe került az állattal, ám az valamit megláthatott, mert szinte azonnal visszaugrott a vízbe, közvetlenül a természetfotós előtt

– írta az Agrojager News.

A nyérc közel egy perc elteltével egy fél méter hosszú szürkeharcsával bukkant fel, majd a zsákmányával egy közeli sásos részbe futott.

A tapasztalt fotós több mint 10 percig várt, bízva abban, hogy újra megpillantja a kisragadozót. Így is történt, a nyérc hamarosan újra felbukkant zsákmánya, a harcsa fejével, majd elúszott. A harcsát szinte teljesen megette.

Kapcsolódó
Vírushordozó állatok: betiltják a nyérctenyésztést Hollandiában
Több esetben regisztráltak olyan esetet, amikor nyérctől származott az emberi koronavírus-fertőzés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik