Mozaik

Videón, ahogy kidönti a szél egy szupermarket téglafalát Mohácson

Facebook/Kozel Attila
Facebook/Kozel Attila

A Lánglovagok Facebook-oldalára került fel egy videó arról, ahogy a brutális erősségű szél kidönti a szupermarket autóbejárójának téglafalát.

Az MTI arról számolt be, hogy továbbra is folyamatosan érkeznek a riasztások a szél okozta károk miatt. Elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala vármegyékből érkezik, itt okozza a legtöbb kárt az erős szél.

Íme néhány nagyobb káreset az ország vármegyéiből az MTI összefoglalójából:

  •  A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalmon egy könnyűszerkezetes garázst kapott fel a szél.
  • A Nógrád vármegyei Dejtáron menet közben egy közlekedő autóra zuhant egy fa, a jármű két utasának egyike megsérült.
  • Győrben egy iskola szigetelését bontotta meg a szél száz négyzetméteren – ismertette a szóvivő. A szél miatt fák dőltek lakóházakra, középületekre, kerítésekre, utakra, vasúti sínekre és elektromos vezetékekre.
  • Komárom-Esztergom vármegyében, Szárligetnél, az 1-es főút 44-es és 45-ös kilométerszelvénye között egy tíz méter magas fa dőlt ki, egy sávot teljesen lezárva. Tata térségében, az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvénye környékén, a határ felé vezető oldalon a lehajtóra dőlt egy fa.
  • A Fejér vármegyei Velencén, a Szabolcsi úton több villanyoszlop is megdőlt, lezárták az útszakaszt.
  • Somogy vármegyében, Barcson, a vasúti átjáróban, valamint Békéscsabán a vasútállomáson egy-egy fa dőlt a sínekre.
  • Miskolcon, a Tárkányi Béla utcában megbontotta a szél egy lakóház bádogtető-szerkezetét, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagydobos térségében, a 463-as vasúti szelvénynél fa dőlt a sínekre.
  • Az MTI tudósítóinak további információi szerint Zala vármegyében az erős szél megbontotta a hévízi uszoda, valamint egy keszthelyi gyorsétterem tetejét, Zalaegerszegen pedig társasházak bádogfedésében, szigetelésében, kéményében okozott károkat a vihar.
  • Fejér vármegyében lakóházak, áruház, kollégium, illetve irodaház tetejét, homlokzatát rongálta meg a szél.
  • Veszprém vármegyében, Berhida közelében egy teherautó pótkocsiját borította árokba a szél, Veszprémben és Balatonkenesén pedig álló járművekre dőltek fák. Csabrendek környékén, továbbá, Úrkúton, Balatonvilágoson, valamint Berhidán a villamos hálózat károsodása miatt több háztartásban is áramkimaradás volt.
Kapcsolódó
Ledöntötte a vihar a templomtornyot Csokonyavisontán
Somogy megye déli részén több helyen 90 km/órás széllökéseket produkált az éjszakai vihar.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik