Mozaik

Sarki fényt fotózott Izlandon a magyar túravezető

Demecs Norbert
Demecs Norbert
Demecs Norbert, a népszerű túravezető Izlandra látogatott, és a nappali túrázás után este a sarki fényt is megörökítette.

Demecs Norbi túrblogot vezet és a Mátra magazin műsorvezetője, aki 15 évesen lett túravezető, ma már évente 300 túrát szervez, mellette kertészkedik és főz is. Az ifjú természetbarátról már mi is többször írtunk, legutóbb Balatoni jeges tájról készített csodás felvételeket.

Norbi a Mátra és a Bükk szerelmese, aki 15 évesen lett az ország legfiatalabb túravezetője és a szenvedélyből mára már hivatás lett. Norbi Izlandra utazott a napokban egy egyhetes kalandra.

Ezt az izlandi utazást már nagyon régóta terveztem, mindig nagy álmom volt. Sokkal inkább vonzanak ezek a területek és tájak, mint a déli régiók

– mondta el a Sokszínű Vidéknek Norbi, aki pontosan emlékszik arra az időszakra, mikor felvette a bakancslistájára Izlandot.

A Covid idején, mikor a bezárások miatt nem tudta szervezni a túrákat kissé elkeseredett és szorongott is, akkor az egyik barátjával beszélgetve telefonon jött az ötlet, hogy az egyik nagy vágya az északi fény megtekintése. Majd amikor ismét beindult az élet és jöttek a túrák, átbillent kissé a másik irányba az élete, elérkezett az idő a feltöltődésre. Így valóra válhatott az izlandi utazás.

Már most úgy érzem magamat, mint egy meseországban, pedig alig több mint egy napja vagyok itt. A sarki fény megpillantása leírhatatlan érzés volt, de azt hiszem sok kérdést és érzést rakott helyre a lelkemben. Semmihez nem fogható báj, szépség, nyugalom és béke ragadott el, hiszen minden, ami természetes, az táplálja és formálja a lelkemet

– fűzte hozzá.

Nézze meg Norbi fotóit a sarki fényről:

Galéria
Kapcsolódó
Tátrai sípályáról készült fotó a Mátrából
Demecs Norbi fotóin tisztán látszanak a magashegység vonulatai.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik