Mozaik

Megnyílt Európa legnagyobb madárháza

zoobeuval
zoobeuval
A madárház több mint 500 szárnyasnak és mintegy 30 emlősnek ad otthont.

Április közepén felavatta Nagy Dél-amerikai Madárházát a közép-franciaországi Saint-Aignanban a Beauval Állatpark – írja az MTI. Az új létesítmény Európa legnagyobb madárháza. A 36 méter magas, 1,6 hektáron elterülő madárház több mint 500 szárnyasnak és mintegy 30 emlősnek ad otthont.

Az ötlet két év született, melyet néhány heti tanulmánykészítés és tizenkét havi megvalósítás követett. Ez egy hatalmas projekt

– mondta Rodolphe Delord, az állatpark igazgatója.

A madárházban hat méter magasan elhelyezett gyalogos- és függőhidakon lehet közlekedni, a terület egy részén tavak és mocsarak vannak. Azt szerettem volna, hogy a látogatók a levegőben közlekedjenek, a madarak alattuk és fölöttük röpködjenek – mondta az igazgató.

A madárházban összesen 33 dél-amerikai madárfaj él, közöttük chilei fütyülőrécék, kéktorkú guánok, kis sárgafejű keselyűk, íbiszek, kubai rózsaszín flamingók és vöröslábú kígyászdarvak.

Az emlősök között sörényes hangyászok és ormányos medvék, valamint háromféle majom: vörös bőgőmajom, kolumbiai pókmajom és fehérarcú sátánmajom is vannak. Valamennyi állat fogságban született, Beauvalban vagy más állatkertekben – közölte az állatpark.

Az igazgató szerint Beauvalnak, ahol öt, Kínából kölcsönkapott óriáspanda is él, 2022-ben több mint kétmillió látogatója volt.

Kapcsolódó
Évek óta Békéscsaba kedvence Sanyi, a kakas
Mindenki Sanyijára vigyáznak a környéken lakók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik