Mozaik

Gyöngyfogat találtak két őzbakban Komádiban

agrojager news
agrojager news
Ilyen különleges trófea őzeknél ritkán fordul elő.

Egyszerre és ráadásul egy napon, két őzbakban is gyöngyfogat találtak Komádiban, a Bihar Népe Vadásztársaság szakemberei, írta az Agrojager News.

A Hajdú-Bihar vármegye déli részén, a Sebes-Körös mentén mintegy 16 ezer hektáron gazdálkodó vadásztársaság 2023. április 27-én két vendégvadászt fogadott, akiket a Sebes-Körös bal partján vadásztattak. Mindkét vendégvadász elejtett egy-egy őzbakot, melyeknek trófeáit a vadászatot követően azonnal kifőzték és tisztításkor szembesültek vele, hogy gyöngyfogat viselő agancsosokat ejtettek el.

37 éve vadászok, de alig néhány alkalommal találkoztunk ilyen különleges trófeákkal

– mondta a portálnak Varga Balázs vadászmester.

Mi a gyöngyfog?

A gyöngyfog bizonyos szarvasfajok sajátossága, a felső állkapocsban aránylag lazán elhelyezkedő, csökevényes szemfogak.

 

Ezek gömbölyű felületűek, amelyek a korral egyre kopnak, s általában sárgásra színeződnek. Brossok, kalap- és nyakkendőtűk, ékszerek készülnek a felhasználásával, olvasható a Vadászszótár online felületén.

Mint írják, itt-ott őznél is találták már, ez azonban ritkán fordul elő, ezért Komádiban valóban különleges trófeákkal büszkélkedhetnek a vadászok.

Számunkra is különleges élmény, hiszen mi nem is sejtettük, amikor vadászni indultunk, hogy 2023 ilyen különlegességet tartogat nekünk és vendégeinknek

– nyilatkozta Varga Balázs.

Kapcsolódó
Fehér herceg sétált Tokaj környékén
Ilyen, amikor már-már modellt állnak a fotósnak az állatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik